Site İçi Arama

merkez

Site içerisinde arama sonucu 9 sonuç bulundu.

ÜRÜNLER
  • Weinmann Löwenstein Prisma 25S AutoBPAP cihazı

| Löwenstein

MIP KOD
ÜRÜN ADIWeinmann Löwenstein Prisma 25S AutoBPAP cihazı
MARKALöwenstein
MODEL

    Prisma25S'in başlıca özellikleri :

    Terapi ayarında daha fazla esneklik için geniş basınç aralığı (4 - 25 hPa) ve çok sayıda ayar parametresi
    Hızlı tedavi başarısı için SCOPES (göstergeye uygun ön ayarlar)
    Otomatik arkaplan frekansı ve daha yüksek ayarlanabilir sabit fon frekansı sayesinde ek güvenlik
    Obstrüktif ve Merkezi Apnesi Farklılaştırmak için Güvenli Teknik (FOT)
    Yüksek basınçlarda bile çok sessiz. Entegre hortum ısıtması, hortum ve maske içerisindeki yoğunlaşmayı önler (isteğe bağlı aksesuar)

    Tedarik kapsamı: terapi cihazı, solunum tüpü, Taşıma çantası, yedek filtre, manuel

    İÇERİK

    Resmed S9 Autoset CPAP Cihazı-10

    Diğer özellikler

    CSA saptama özelliği, obstrüktif ve merkezi apneler arasında ayrım yapar, böylece hastanın uygun tedavi ve baskı aldığından emin olabilirsiniz.
    Detaylı veri seçenekleri, herhangi bir sorunun tespit edildiğini ve erken bildirildiğinden emin olmak için tedavi ilerlemesini izlemenize olanak tanır ve bu da size kaliteli hasta bakımı sunmanıza yardımcı olur.
    Easy-Breathe teknolojisi, hastanın doğal nefes alma modelini akıllıca takip eden ve daha rahat bir terapi deneyimi sağlamaya yardımcı olan pürüzsüz bir dalga biçiminde hava sağlar.
    Easy-Breathe motor, hasta ve yatak partneri için huzurlu bir ortam sağlar.


    Detaylı Bilgi

    Gizlilik Politikası


    Detaylı Bilgi

    Weinmann Löwenstein Prisma 25 ST Cihazı-48

    Uyku ve Solunum Tedavisi BiPAP ST (Bi-Level ST) Cihazı

    Prisma serisi Solunum tedavi cihazları geniş dokunmatik ekranı ve akıllı ara yüzü sayesinde daha sezgisel ve hızlı kullanım sunar. Löwenstein Prisma25ST BiLevel ST ile kesinlik, güvenilirlik ve süreklilik uyku tedavinizin tanımı olacak.

    Löwenstein Prisma25ST uyku ve solunum tedaviniz için ne sunuyor?

    Geliştirilmiş ve Benzersiz Algoritma

    AutoPDIFF

    PDIFF (Basınç Farkı); BiPAP tedavisinde ayarlanan IPAP (Nefes Alma Basıncı) ile EPAP (Nefes Verme Basıncı) arasındaki farktır.  Otomatik basınç farkı ayarı ile ortalama basınç azaltılarak hedeflenen solunum tedavisi daha yüksek konfor ile sağlanır. IPAP basıncı obstruktif apne ve hipopne gibi solunum olaylarına APAP standart algoritması hızında cevap verir.

     

    Auto Backup Frequency (Otomatik Destek Solunum Frekensı)

    Otomatik destek solunum frekansı, hastanın anlık dakika hacmine bağlı olarak solunum frekansını 10 bpm ile 20 bpm arasında otomatik olarak ayarlar ve spontan solunumun yeniden başlamasını sağlar.

    .

    Bi softPAP

    BiPAP tedavisinde ekshalasyon (nefes verme) esnasında rahatlatma özelliği Bi SoftPAP iki seviyeli olarak ayarlanabilmektedir. Bi SoftPAP ayarlanan EPAP (Nefes Verme Basıncı) ayarlanan seviyeye göre 1 ve 2 cmH2O basınç altına düşerek solunum tedavisinde etkinliği ve konforu artırır.

    AutoTriLevel - TriLevel

    Löwenstein BiPAP cihazlarında bulunan TriLevel özelliği ile yaklaşık ortalama tedavi basıncında 2.5 cmH2O ve Maksimum IPAP basıncında da 2.3 cmH2O düşük basınç ile aynı tidal volümü sağlamaktadır. Löwenstein bu benzersiz BiPAP algoritması ile tedavi etkinliği artmaktadır.

     

    AutoTrigger

    Özellikle solunum bozuklukları tedavisi amacıyla kullanılan cihazlarda IPAP (Nefes Alma basıncı) basınca geçebilmesi için hastanın nefes almaya başlaması gerekmektedir. Cihazın hastanın solunumu ile uyumlu olarak çalışması için BiPAP (Bi-Level) cihazlarda hassasiyet ayarı yapılmaktadır. Löwenstein Prisma25ST ve diğer BPAP modellerinde bulunan otomatik tetikleme hassasiyeti (Auto Trigger) ile hassasiyet seçimine ihtiyaç duymadan hasta - cihaz uyumunu kolayca sağlayabilir ve uyku ve solunum tedavi etkinliğini artırabilirsiniz.

    SCOPE – NIV Hızlı Ayar

    SCOPE özelliği ile Prisma25ST PAP cihazında BiPAP ST ve AutoST NIV tedavi modlarında Overlap Sendromu, Hipoventilasyon ve OSA (Obstruktif Uyku Apnesi) hastaların tedavileri için oluşturulmuş parametreler bulunmaktadır. SCOPE hızlı ve etkili bir solunum tedavisi sunar.

    FBT

    Löwenstein Prisma25ST cihazında Santral ve Obstrüktif solunum olaylarını tespiti için FBT teknolojisi kullanılmaktadır. FBT teknolojisi Açık ve Kapalı havayolu apne ve hipopne olaylarını ayırt ederken BiPAP ST, AutoST veASV cihazlarının sorunları çözmesi gerektiğinden destek solunum frekansı da devreye girecektir. 

    Konfor Özellikleri

    softSTART

    Solunum hastalıkları servislerinde veya uyku solunum bozuklarının ortadan kaldırılması için uyku laboratuvarlarında yapılan titrasyon testi sonrasında tedavi basıncınız belirlenir. Bu basınç ile uykuya dalmak veya tedaviye başlamak çoğu zaman zor olmaktadır. Löwenstein Prisma softSTART özelliği siz rahatça uyuyana kadar ayarlanan sürede bilevel solunum tedavi basıncına ulaşır. Bu özellikte BiPAP (Bi-Level) başlangıç basıncını da ayarlamanız mümkün olduğundan düşük basınçta yaşanabilecek nefes darlığı hissini engelleyecektir.

    autoSTART / autoSTOP

    BiPAP ST (Bi-Level ST) tedaviniz için kullandığınız burun veya ağız-burun maskenizden ilk nefes alıp vermeniz ile uyku ve solunum tedaviniz otomatik olarak başlayacaktır ve aynı şekilde maskenizi çıkardığınızda da otomatik olarak duracaktır. Bu özellikle size cihazınızı yatağınızın yanında istediğiniz gibi konumlandırmanıza olanak tanımaktadır. autoSTART / autoSTOP özelliği BiPAP (Bi-Level) cihazı için konfor özelliği olsa da özellikle gece yaşanabilecek kısa süreli elektrik kesintilerinde cihazınzın tekrar çalışmasına ve uyku solunum tedavinizin devamlılığı sağlanacaktır.

    smartAQUA

    PAP tedavisi esnasında iletilen tedavi basıncı sebebiyle ağız kurulukları yaşanabilir. Yaşanan ağız kuruluklarını ortadan kaldırmanın en iyi yöntemi PAP cihazı ile birlikte nemlendirici ünitesi de kullanmaktır. Maske kaçakları nemlendirici ünitesinin etkisini azaltabilir. Löwenstein Prisma serisinde bulunan smartAQUA özelliği maske kaçaklarındaki kaybı tespit ede


    Detaylı Bilgi

    HABERLER

    Uykuda Solunum Durması

    Uykuda Solunum Durması Hastalığı (Obstrüktif Uyku Apne Sendromu)

    1. Uyku sırasında boğazdaki tıkanıklıklar nedeniyle tekrarlayan solunumsal bozukluklar (nefes durması: apne, nefes azlığı: hipopne) sonucu gelişir.
    2. Uyku sırasında solunumun tamamen kesilmesi veya önemli ölçüde azalması nedeni ile uyku bölünmesine ve kandaki oksijen oranında düşmeye neden olur. Soluk alamama uyanma ile sonlanır, solunum tekrar başlar. Uyanıklık sinir sisteminde uyarılara, ilgili sinir sisteminin kalp ve damarlar üzerindeki etkisi kan basıncında yükselmeye neden olur. Uykunun bozulması metabolizmayı, cinsel işlevleri etkiler. Dolayısıyla obstrüktif uyku apne sendromu birçok vücut sistemini ilgilendiren önemli bir sağlık sorunudur.
    3. Hastalar sıklıkla gürültülü şekilde horlar, sabah uykularını alamamış, dinlenmemiş şekilde uyanır. Uykusuzluk nedeni ile zihinsel yetilerinde bozulma, gün içinde uykululuk gibi yakınmalar gelişebilir.
    4. Aşırı kiloluluk, boğazda darlık yaratan nedenler, akşam saatinde alkol alımı, bazı ilaçlar uykuda solunum durmasını ağırlaştırır. Reçetelenmemiş ilaç kullanılması, altta yatan sorun bilinmeden uyku ile ilgili ilaç kullanılması zararlı olabilir.
    5. ‘Obstrüktif uyku apne sendromu’nun tanısı için uyku laboratuarında uyku ve solunum kaydının yapılması ve incelenmesi şarttır. Ayrıca basınç tedavisi uygulanacak hastalarda tedavinin düzenlenmesi için de uyku laboratuarında çalışma yapılması gerekir

    Konunun toplum sağlığı açısından önemi üç ana başlıkta özetlenebilir:

    1. Uyku solunum bozukluğu toplumda sık görülen bir durumdur: Uyku apne sendromu (obstruktif uyku apne sendromu) olarak bilinen hastalık en sık görülen aşırı uykululuk nedenidir. Erişkin dönemde erkeklerin %4, kadınların ise %2 kadarında obstruktif uyku apne sendromu olduğu araştırmalarda gösterilmiştir. Çocuklarda yapılan araştırmalarda %3’e varan sıklık bildirilmiştir. Buna karşın hastaların pek az bir bölümü tanı alabilmektedir. Uyku laboratuarlarının yaygın olduğu ABD’nde hastaların ancak 1/10’unun tanı alabildiği tahmin edilmektedir.
    2. Obstrüktif uyku apne sendromu önemli sağlık sorunlarına (hastalık ve ölüm) yol açmaktadır. Uyku bölünmesi, oksijende azalma, artmış sempatik sinir sistemi uyarısı sonucu hastalarda hipertansiyon, solunum ve kalp yetmezliği, inme, kalp ritim bozukluğu, aşırı kiloluluk (obezite) gibi klinik sonuçlar gelişebilir. Uykusuzluk dikkat gerektiren işlerde çalışan, taşıt kullanan kişilerde kazalara yol açabilir. Hastaların çevreleri ile olan uyumları bozulabilir, iş verimi ve yaşam kalitesi azalabilir. Sayılan hastalık sonuçları nedeniyle obstruktif uyku apne hipopne sendromu hastalarının yaşam sürelerinin hasta olmayan kişilere göre azaldığı, tedavi ile yaşam beklentisinin arttırılabileceği araştırmalarla ortaya konmuştur. Bu hastaların sabah saatlerinde artmış kalp damar hastalığı nedenli sonuçlar ölümcül olabilmektedir. Bu da obstrüktif uyku apne sendromunun toplum sağlığı açısından önemini ortaya koymaktadır.
    3. Obstrüktif uyku apne sendromu tedavi edilebilir bir hastalıktır. Obstruktif uyku apne sendromunda bugün için etkinliği gösterilmiş, tedavi şekli burundan maske yoluyla uygulanan basınç tedavisidir. Tedavide amaç uyku sırasında kapanma eğilim artmış olan üst havayolunu dışarıdan pozitif basınç vererek açık tutmaktır. Aşırı kilolu olmayan, üst havayolunda anatomik darlığı olan, orta düzeyde hastalığı olan hastalarda cerrahi tedavi uygun olabilir. Bu hastalarda seçilebilecek diğer tedavi yöntemi diş hekimliği tarafından düzenlenen ağız içine yerleştirilen cihazlardır (ağız içi aparey). Tedavi ile obstrüktif uyku apne sendromunun olumsuz sonuçlarının azaltılabileceği, giderilebileceği söylenebilir.

    Özetle obstruktif uyku apne hipopne sendromunun yaşam kalitesi ve süresini tehdit eden önemli bir halk sağlığı sorunudur. Gerek hasta gerek toplum sağlığı açısından uygun şekilde tanınması ve tedavi edilmesi gereklidir. Konuyla ilgili sağlık merkezlerine, uyku laboratuarlarına başvuruda bulunulduğunda tanı ve tedavisi mümkündür.


    Detaylı Bilgi

    Uykusuzluğa NELER sebep olabilir?

    PSİKOLOJİK FAKTÖRLER

    Uykusuzluk eğilimi: Bazı kimseler stresli dönemlerde diğer kişilere göre daha kolay uykusuzluk yaşarlar. Diğerleri strese karşı başağrısı veya mide ağrısı ile cevap verir. Kişinin uykusuzluk geliştirmeye yatkın olduğunu ve bunun çok uzun sürmeyeceğini bilmesi, uykusuzluk gelişitiğinde onunla baş etmesinde faydalıdır.
    Kalıcı stres: Aile problemleri, ciddi bir hastalığı olan bir evlat veya tatmin edici olmayan bir iş uyku problemlerine katkıda bulunabilir. Stres ile baş etmeyi öğrenmek uykusuzluğunuzu tedavi etmede yardımcıdır.

    YAŞAM TARZI

    Uyarıcılar: Kafein insanları uyanık tutar. Eğer geceleyin kahve içerseniz, uykuya dalmanızı engellemese dahi, uykunuz daha az dinlendirici olur. Nikotin de insanları uyanık tutar, sigara içiciler içmeyenlere gore daha uzun sürede uykuya dalarlar. Birçok ilaç içerisinde uyarıcı madde içerir. Bu ilaçlar arasında kilo verdiren ve alerji ve astım ilaçları yer alır. Bazı soğuk algınlığı ilaçları da uyarıcı içerir.
    Alkol: Yatmadan önce içilen bir bardak şarabın uyumanıza yardımcı olduğunu düşünebilirsiniz. Ancak alkol, çabuk uykuya dalmanızı sağlamakla birlikte, sizin tüm gece boyunca uyku içerisinde kısa sürelerle uyanmanıza neden olur.
    Çalışma saatleri: Eğer vardiyalı olarak çalışıyorsanız, uyku problemine sahip olmanız daha olasıdır. Bu durum çalışma saatleri sürekli değişen kimseleri kapsar. Ayrıca gece veya sabah erken saatlerde çalışanları da içine alır. Hafta sonlarında dahi aynı programın sabit tutulması önemlidir. Bu, vücudunuzu belirli zamanlarda uyumaya ve diğer zamanlarda uyanık kalmaya programlamaya yardımcı olur. Her sabah aynı saatte uyanmak uyku şeklinizi sabitlemek için bir yöntemdir. Bir rutine sahip olmak önemlidir.
    Egzersiz: Dinlenmenin ve sakin bir yaşam tarzının uykusuzluğu engellediğini düşünebilirsiniz. Aslında, çok az ya da hiç egzersiz yapmayan kimseler geceleri uykuya dalma güçlüğü yaşarlar. Düzenli egzersiz insanların daha iyi uyumasını sağlar. Egzersiz yapmak için en iyi zaman öğleden sonrasıdır. Yatma vaktine yakın egzersiz yapmayın. Yatma vakti ile eegzersiz sonrası kalp hızınızın yavaşlaması arasında en az iki saat bırakın.
    Uyku hapları: Uyku hapları doktorunuzun kontrolünde kullanılmalıdır. Bazı uyku hapları, eğer her gün kullanılırlarsa, birkaç hafta sonra işe yaramaz hale gelir. Diğer yandan eğer aniden kullanmayı bırakırsanız, uykunuz bir süre için daha da kötü hale gelir. Bu problem uyku haplarını yavaşça azaltılarak kesme ile azaltılabilir. 

    ÇEVRESEL FAKTÖRLER

    Ses: Yatak odasını mümkün olduğunca sessiz tutun. Yakın yerden geçen trafik, uçaklar, televizyon ve diğer sesler uyanmanıza neden olmadan da uykunuzu bozarlar.
    Işık: Yatak odanızı karanlık tutmak için gölgelik veya kalın perdeler kullanın. Işık gözleriniz kapalı olsa dahi gözlerinize ulaşır. Işık uykunuzu dağıtabilir.
    Eğer tüm gece kesintisiz olarak uyduğunuzu düşündüğünüz halde yorgun hissediyorsanız, tüm bu faktörler gözden geçirilmelidir.

    NE ZAMAN yardım aramalıyım?
    Eğer uykunuz bir aydan daha uzun süredir bozuksa ve sizin günlük işlevlerinizi bozuyorsa yardım arama zamanı gelmiştir. Doktorunuza başvurun ve bir uyku hastalıkları uzmanı ile görüşme isteyin. Tıbbi özgeçmişiniz, fiziksel muayene ve bazı kan testleri uykusuzluğun bazı nedenlerinin ortaya konulmasında faydalıdır. Yatak partneriniz ve diğer aile üyeleri sizin uykunuz hakkında değerli bilgilere sahip olabilirler. Onlara horlayıp horlamadığınızı veya uyku sırasında huzursuz yatıp yatmadığınızı sorun. Sağlık bakım uzmanınız da uykusuzluğun sizi gün içinde uykulu veya depresif yapıp yapmadığını veya yaşamınızı diğer şekillerde etkileyip etkilemediğini bilmek isteyecektir.
    Uykusuzlukta bazen sadece bilgi verme ve eğitim ile düzelebilir. Bazı kimseler doğal olarak diğerlerinden daha az uyur. Herkesin sekiz saat uyuması gerekir düşüncesi yanlıştır. Kötü uyku alışkınlığına bağlı uykusuzlukta danışmanlık yardımcı olabilir. Diğer durumlarda, ilaçlar veya bir uyku bozuklukları merkezinde değerlendirme önerilebilir.
    Eğer bir uyku bozuklukları merkezinde değerlendirilmeniz gerektiği söylendiyse, sizden bir veya iki hafta süreli uyuyarak ve uyanık dönemlerinizi g&ou


    Detaylı Bilgi

    Uyku Apne Çeşitleri

    Uyku apnesinin üç ana tipi vardır:

    Obstrüktif Uyku Apne (OSA)
    Merkezi Uyku Apne (CSA)
    Karışık uyku apnesi

    Obstrüktif Uyku Apne (OSA)
    Obstrüktif Uyku Apne, uyku apnesinin en sık görülen tipidir. Uyku apnesi tanısı %84 oluşturur.

    Obstrüktif uyku apne; üst solunum yolunda olup, burun ve boğazda bir tıkanıklık nedeniyle akciğerlerine hava akışı durmasıyla oluşur.

    Üst solunum yolu neden bloke olabilir:

    Uyku sırasında kasların gevşemesiyle soluk yolu bloke olur ve hava geçişi durur.
    Hava yolu daralması boyun çevresinde kalınlık.
    İltihaplı bademcik veya diğer geçici nedenler.
    Burun, boyun veya çene şekli gibi yapısal nedenler.

    Santral Uyku Apne (CSA)

    Nadir görülen Santral Uyku Apnesi(CSA), opioidler gibi ağrı tedavisinde kullanılan bazı ilaçlardan, kalp yetmezliği, ağır yaralanmalar ve ameliyatlar sonucunda ortaya çıkabilir. Bunun yanı sıra;

    İnme

    Beyin tümörü
    Viral beyin enfeksiyonu
    Kronik solunum rahatsızlıklarında ortaya çıkabilir.
    Santral Uyku Apnesin’nde üst solunum yolu açık olmasına rağmen solunum çabasının olmaması sonucunda akçiğerlere havanın ulaşamayarak nefes almanın vermenin durmasıdır.

    Santral Uyku Apnesi genellikle horlama ile karıştırılır ve bu yüzden fark edilmesi zordur.

    Araştırmalar 4 Santral Uyku Apnesi olan hastaların 1’inde kalp yetmezliği olduğu ortaya çıkmıştır.

    CSA ayrıca kalp yetmezliğinde ortaya çıkan Cheyne-Stokes Solunumu (CSR) ile de alakalıdır.

    CSR, nefes durması, derin bazen hızlı nefes alış ile döngüsel olarak ortaya çıkmasıdır.

    Santral Uyku Apnesi ve Cheyne-Stokes kalp yetmezliği olan kişilerin %30-50 ‘unda görülür ve CSA-CSR olarak bilinir.

    Karışık Uyku Apnesi

    Bu CSA ve OSA karışımı bir apnedir.

    Doktorunuz size gerekirse bu konuda daha fazla yardımcı olabilir.

    Eğer uyku apnesi olduğunuz konusunda bir endişeniz varsa, doktorunuza danışın.

    Opioid= Vücutta morfin gibi etki gösteren kimyasal maddelerdir. Ana kullanım amaçları analjezidir. Bu ajanlar merkezi sinir sistemindeki ve gastrointestinal sistemdeki opioid reseptörlerine bağlanarak etki gösterirler.


    Detaylı Bilgi

    Uyku testi nasıl yapılır?

    Evde, hastahane, şifahane, tatil vb. konumlarda uyku testi yapılabilmekteidir. Uyku testi, yada polisomnografi, gece uykusu sırasında hastanın beyin dalgalarını, göz hareketlerini, solunum faaliyetlerini, kanındaki oksijen miktarını ve kas akitivitelerini ölçerek yapılan incelemedir.

    UYKU TESTİ ADIMLARI :

    • Uyku testi yapılacak olan hasta doktorunun önerdiği uyku merkezine giderek teste hazırlanır. Uyku testinde hastaya yapıştırılacak elektrotların vücuda daha iyi yapışmasını sağlamak için hastanın duş alması önerilir.
    • Bunun duşunda uyku testinin yapılacağı gün, alkol alınmamalı, gündüz uyunmamalı, uyku kalitesini bozacak derecede çay vb. içecekler tüketilmemeli ve uyku getirecek ilaçlar alınmamalıdır.
    • Uyku merkezine gelen hasta, bir süre dinlendikten sonra testin yapılacağı odaya alınır. Daha sonra hasta, kendi getirdiği uyku kıyafetlerini giyer. Uyku teknisyeni, hastaya uygulanacak işlemleri anlattıktan sonra elektrotları bağlamaya başlar.
    • Elektrotlar, saçlı deriye, kulak arkasına, her iki gözün yakınlarına, çeneye ve göğüs kısmına yapıştırılır. Kandaki oksijen miktarını ölçmek amacıyla parmak uçlarına, horlama ve nefes alıp vermeyi incelemek için de buruna sensörler takılır.
    • Daha sonra bu elektrot ve sensörlerin tümü bir cihaza bağlanır. Bu aşamada, erkek hastaların tıraş olarak testin yapılacağı uyku merkezine gelmesi daha elektrotların daha sağlıklı sonuçlar vermesi açısından önerilmektedir.
    • Sensörler ve elektrotlar cihaza bağlandıktan sonra teknisyen, izleme odasına çekilir ve elektrot ve sensörlerden gelen sinyalleri bilgisayar üzerinde takip etmeye başlar.
    • Ayrıca, yatak odasında bulunan bir kamerayla hastanın görüntü kaydı da alınır.
    • Tüm gece boyunca alınan bilgisayarda analiz edilerek sonuçları hastaya verilmektedir.

    Detaylı Bilgi

    KATEGORİ

    Respirox

    Respirox - Solunum ve Uyku Cihazları Merkezi


    Detaylı Bilgi

    Whatsap'tan Bize Yazın | Respirox
    Sayfa Başı